2011. február 11., péntek

Az álom

Lehetséges-e megálmodni a jövőt?
A REM-fázis alatt tudatunk tértől és időtől függetlenül kóborol, a teljes dimenziópalettáról szedi információit. Hasonló ahhoz, mint amikor a festőművész az összes festékes tubust, az összes vásznat, sőt színes textileket, papírokat, ollót, ragasztót is magához vesz, hogy mindent fel tudjon használni mondanivalója kifejezéséhez.

Mivel tértől és időtől független, elképzelhető, hogy képes felvillantani szikrákat azokból a lehetséges választásokból, amiket jövőnek nevezünk, ahogyan a történelmi és személyes régmúlt helyszínei és alakjai is megjelennek.

A jövő-álmok másik forrása a tudat alatti ingertömeg – lehetséges, hogy a “szemünk sarkából” észleltünk olyan jeleket, amelyek valamilyen fajta jövő felé mutatnak, és az álom most figyelmeztet: “vigyázz, ha erre tartasz, ide jutsz!"

Mindenképpen igen hasznos és fontos dolog figyelni álmaink üzenetére, mert általuk belső bölcsességünkkel, végső soron önmagunkkal tartjuk a kapcsolatot. És ki tudja, talán Istennel is. 

...és ez egy 12 éves lánynak a levelére a válasz, aki megálmodja a dolgokat. 

"Vannak emberek, akik megálmodják saját maguk és szűkebb környezetük jövőjét, s vannak, akik egy nagyobb közösség, társadalom, de akár az egész emberiség sorsát érintő álmokat látnak meg előre ugyanúgy, mint valamikor a sámánok. Ezért is nevezik ezeket az álmokat sámánisztikus álmoknak. Azoknak az embereknek, akik ilyen tulajdonságokkal bírnak, nem hétköznapiak a képességeik, lehet és érdemes is őket még tovább fejleszteni.

Mivel Ön serdülőkorban van, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy azért látja meg előre a jövőt, mert most érett meg az idő "tájékoztatni" Önt arról, hogy ilyen képességeknek a birtokában van. Vagy még az is lehet, hogy azért álmodik efféléket, mert túl sok a feszültség Önben a racionális világ azon kérdései iránt, amelyek nem adnak választ a dilemmákra.
...
Az, hogy ilyeneket álmodik, azért is lehet jó, mert egyfajta önállóságot, önbizalmat sugároz Önnek a kamaszkorban. Ezek az álmok éreztetik Önnel azt, hogy van értelme az életének, és hogy nincs egyedül, mert össze van kötve a sorsa egy kézzel nem fogható, de a kezét mégis fogó láthatatlan világgal. Van egy rendszer, aminek Ön jelentős része és a dolgok nem Önön kívül történnek, hanem Önnel együtt."

és ez csak 2 pl volt... elég sok dolgot olvasgattam még erről, de azok bonyolultak és nem érdekesek. ez volt a kettő ami mindent kifejezett. szóval mindegy, hogy hiszel e benne, vagy sem, vannak. és mindenkinek vannak, csak kell vmi, ami rájuk hangol.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése